الگوبرداری کشورهای«امرو»از تجارب ایران در برنامه کنترل کمبود ید - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان
- الگوبرداری کشورهای«امرو»از تجارب ایران در برنامه کنترل کمبود ید - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان
به گزارش خبرگزاری مهر، زهرا عبداللهی، افزود: ایران دستاوردها و تجارب زیادی طی 30 سال گذشته درباره اجرای این برنامه دارد که می تواند توسط کشورهایی که هنوز با مشکل کمبود ید دست به گریبانند، الگوبرداری شود و این کشورها خواهان انتقال تجارب ایران در این زمینه هستند.
وی با اشاره به اینکه برگزاری شصت و ششمین اجلاس امرو در ایران به کشورهای منطقه این فرصت را می دهد که قابلیت ها و توانمندی هایی را که در حوزه سلامت ایران وجود دارد را ببینند، بیان داشت: اینکه ایران میزبان شصت و ششمین اجلاس کشورهای مدیترانه شرقی سازمان بهداشت جهانی شده یک فرصت مغتنمی است که این کشورها با دستاوردها و موفقیت های جمهوری اسلامی ایران در حوزه سلامت آشنا شوند.
وی افزود: در این اجلاس دبیرکل سازمانجهانی بهداشت بازدیدهایی از واحدهای بهداشتی درمانی، مراکز جامع خدمات سلامت و پایگاه ها و خانه های بهداشت داشت که خیلی باعث افتخار است و برنامه هایی که کشورمان به ویژه بعد از طرح تحول در حال اجرای آنهاست و به مردم ارائه می کند از جمله دو خدمت جدید تغذیه و روان به عنوان یک الگوی بی نظیر خیلی مورد توجه ایشان قرار گرفت.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، تصریح کرد: این امر نشان دهنده این است که ایران در حیطه مراقبت های اولیه بهداشتی با برنامه هایی که طراحی کرده است به عنوان یک الگو در بین کشورهای منطقه مدیترانه شرقی شناخته شده است.
وی خاطرنشان کرد: در این اجلاس کارشناسان سازمان جهانی بهداشت و یونیسف در حاشیه برنامه ها این درخواست را از ایران داشتند که در حیطه های مختلف سلامت از جمله تغذیه به کشورهای دیگر اینمنطقه که با مشکلاتی مواجه هستند کمک کند که این هم یک افتخار برای ایران است.
عبداللهی گفت: کارشناسان تغذیه حاضر در اجلاس رسماً از ما خواسته اند که برنامه پیشگیری و کنترل کمبود ید (IDD) را به عنوان یک الگو به آنها ارائه کنیم و به کشورهایی که هنوز در این زمینه مشکل جدی دارند، در این راستا کمک کنیم.
وی افزود: ایران دستاوردها و تجارب زیادی ظرف 30 سال گذشته در این زمینه کسب کرده است که این تجارب می تواند به عنوان الگو درسایر کشورها مورد استفاده قرار گیرد.
عبداللهی اضافه کرد: یکی از موضوعاتی که در این اجلاس مطرح شد بحث تغذیه است که به عنوان یکی از اولویت هایی که باید در جهان مورد توجه کشورها قرار گیرد و سازمان بهداشت جهانی آن را به عنوان یک استراتژی اصلی خود مطرح کرده است، مورد توجه قرار گرفت.
وی در پایان اظهار داشت: با توجه به اینکه تغذیه و غذای سالم اصل دوم در نظام مراقبت های اولیه بهداشتی است، این مساله در حیطه بیماری های غیرواگیر بسیار مورد توجه قرار گرفت زیرا تغذیه یکی از فاکتورهای اصلی پیشگیری از بیماری های غیرواگیر شناخته شده است.
آمادگی وزارت بهداشت برای همکاری های مشترک با عمان - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان
- آمادگی وزارت بهداشت برای همکاری های مشترک با عمان - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان
به گزارش خبرگزاری مهر، سعید نمکی، در حاشیه برگزاری شصت و ششمین اجلاس کشورهای منطقه مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت، در دیدار وزیر بهداشت عمان با اشاره به اینکه کشور و دولت عمان به عنوان حامی صلح در منطقه تلاش میکند، اظهار کرد: ما در حال انتقال دانش PHC و هموار کردن راه برای UHC در کنار عمان خواهیم بود.
وی با اشاره به ارائه خدمات درمانی پیچیده در کشورمان به بیماران کشورهای منطقه تصریح کرد: در زمینه تبادل استاد و دانشجو در رشتههای تخصصی می توانیم همکاری های خوب مشترکی داشته باشیم و نیز با کمک هم مراکز تحقیقاتی را برای بیماری های شایع منطقه چه در مورد بیماریهای واگیر و چه در مورد بیماریهای غیرواگیر ایجاد کنیم.
وزیر بهداشت با اشاره به دستاوردهای کشور عمان در زمینه بهداشتی اظهار کرد: حذف سرخک را تبریک می گویم و برای همکاریهای بهداشتی و دارویی با این کشور آمادگی داریم. /404
همچین وزیر بهداشت عمان در این دیدار، گفت: در حوزه ساخت دارو از انتقال تکنولوژی های جدید این حوزه استقبال می کنیم و می توانیم در حوزه های پژوهشی و علمی نیز همکاری های خوبی داشته باشیم.
احمد السعیدی، ضمن قدردانی از مهمان نوازی کشور ایران و تلاش های وزارت بهداشت جهت برگزاری شصت و ششمین اجلاس وزرای بهداشت منطقه مدیترانه شرقی، گفت: خیلی خوشحالیم که روابط عالی بین دو کشور داریم و امیدواریم با درایت و دوراندیشی رییس جمهوری کشور ایران و پادشاهی عمان همواره شاهد آرامش و امنیت باشیم.
وی در ادامه افزود: ایرانیان حق دارند که به تمدن کهن خود ببالند همچنین نظام بهداشتی ایران و شاخص های مثبت و درخشان در حوزه سلامت نیز نشان دهنده تلاش های وافر مسئولین بهداشتی این کشور در چند دهه است و همه کشورهای منطقه باید از این توانمندی ها و امکانات در زمینه مراقبتهای اولیه بهداشتی بهره ببرند.
وزیر بهداشت عمان با بیان این که می توانیم در حوزه های پژوهشی و علمی همکاری های خوبی داشته باشیم در ادامه بیان کرد: در زمینه مهم صنایع داروسازی نیز می دانیم بیش از 95 درصد داروهای مصرفی کشور ایران تولید داخلی کشور خودتان است و در حوزه ساخت دارو از انتقال دانش و تکنولوژی به کشورمان استقبال می کنیم.
وزیر بهداشت عمان در پایان گفت: امیدواریم همواره امنیت و صلح برقرار باشد و در آینده تبادل تجربیاتی بیشتری در حوزه سلامت باهم داشته باشیم.
داروی مثانه به شبکیه چشم آسیب می رساند - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان
- داروی مثانه به شبکیه چشم آسیب می رساند - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان
به گزارش خبرنگار مهر، بعد از آنکه سال گذشته در گزارش اولیه اعلام شد داروی Elmiron (پنتوسان پلی سولفات سدیم) با آسیب به شبکیه چشم مرتبط است، محققان به بررسی این موضوع بر روی بیماران پرداختند.
آنها دریافتند حدود یک چهارم بیماران با مصرف قابل توجه Elmiron دارای علائم قطعی آسیب چشمی بودند.
این مسمومیت دارویی می تواند موجب بروز مشکلات شبکیه ای نظیر دژنراسیون ماکولا مرتبط با افزایش سن شود.
داروی Elmiron تنها قرص تاییدشده توسط سازمان غذا و دارو است که برای درمان بیماری مثانه تجویز می شود.
محققان به بررسی داده های 140 بیماری پرداختند که در مدت 15 سال به طورمیانگین 5000 قرص مصرف کرده بودند. تصویر پشت چشم 91 تن از این بیماران گرفته شد. 22 نفر از این 91 بیمار دارای علائم واضحی از مسمومیت دارو بود.
همچنین مشخص شد نرخ مسمومیت با افزایش دوز مصرفی از 11 درصد به 42 درصد افزایش می یابد.
محققان بر انجام تحقیقات بیشتر در این زمینه تاکید دارند.
شایع ترین علامت ابتلا به سل/رها سازی 3000 ذره میکروبی با یک سرفه - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان
- شایع ترین علامت ابتلا به سل/رها سازی 3000 ذره میکروبی با یک سرفه - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان
به گزارش خبرگزاری مهر، سیمین دخت بیات، افزود: سل یک بیماری عفونی است که در اثر مجموعه مایکوباکتریوم های سلی یعنی هر کدام از مایکوباکتریوم های توبرکلوزیس، بوویس و آفریکانوم ایجاد می شود، بیماری که در اکثر موارد ناشی از مایکوباکتریوم توبرکلوزیس یعنی نوع انسانی است.
به گفته وی، سل می تواند تقریبا تمام اعضای بدن را مبتلا سازد ولی شایع ترین شکل این بیماری، سل ریوی است.
بیات با اشاره به راه های انتقال این عفونت، اظهار کرد: این میکروب تقریبا همیشه از راه تنفس وارد بدن می شود ولی میکروب سل پس از ورود به ریه و ایجاد ضایعه اولیه می تواند از طریق جریان خون، عروق لنفاوی برونش ها و یا در اثر مجاورت، مستقیما به دیگر قسمت های بدن منتشرشود.
بیات با اشاره به تلاش های معاونت امور بهداشتی دانشگاه در راستای بیماریابی و درمان بیماران مبتلا به سل در منطقه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: شاخص میزان بروز بیماری سل ریوی اسمیر مثبت کشوری 5,6 درصد، بروز کلی سل 10.75 درصد و موفقیت در درمان آن 85.51 درصد است.
کارشناس مبارزه با بیماری های سل معاونت امور بهداشتی با اشاره به نحوه انتقال بیماری سل خاطرنشان کرد: میکروب سل به صورت ذرات ریز وارد هوا شده وهمانند سرماخوردگی به فرد منتقل می شود.
وی افزود: این ذرات توسط سرفه، عطسه، صحبت، خنده و یا فریاد بیمار، ایجاد و در هوا پخش می شوند.
بیات گفت: یک سرفه، عطسه و یا پنج دقیقه صحبت کردن می تواند 3000 ذره میکروبی را وارد هوا کند و چون ذرات میکروبی بیماری سل بسیار کوچک هستند، هوای موجود در هر فضای بسته برای مدت طولانی می تواند به طور معلق باقی بماند.
وی با بیان اینکه میکروب سل در خلط کاملا خشک شده و یا در گرد و غبار معلق پس از 8 تا 10 روز از بین می رود، خاطرنشان کرد: این میکروب در خاک سرد و سایه دار حداقل 6 ماه زنده مانده و در خلط در حال پوسیدن و تجزیه، هفته ها و ماهها مقاومت دارد.
بیات گفت: هوای اطاق آلوده شده به میکروب سل، می تواند حتی در زمان غیبت بیمار نیز موجب انتقال بیماری شود.
کارشناس مبارزه با بیماری های سل معاونت امور بهداشتی توضیح داد: زمانی که فرد سالم در هوای آلوده این ذرات میکروبی تنفس کند، میکروب سل را وارد ریه خود کرده و این میکروب خود را در عرض 48 ساعت به نقاط مختلف بدن می رساند ولی بعد از آن بدن دفاع کرده و اجازه گسترش و فعالیت را به میکروب سل نمی دهد.
وی انتقال میکروب سل از بیمار به اطرافیان را در گرو سه عامل اصلی؛ واگیر بودن بیماری سل، محیطی که تماس در آن این بیماری منتقل می شود و مدت زمان تماس ذکر کرد و گفت: بهترین راه برای توقف انتقال، دوری بیمار از اطرافیان و شروع درمان دارویی است.
بیات بر ضرورت شروع درمان های دارویی برای کاهش انتقال بیماری سل تاکید کرد و گفت: دارو درمانی به میزان قابل توجه ای در روند پیشگیری از پیشرفت این بیماری موثر است، به طوری که واگیردار بودن بیماری سل را سریعا بعد از دو هفته از شروع درمان حتی در صورت مثبت بودن آزمایش خلط کاهش می دهد.
کارشناس مبارزه با بیماری های سل معاونت امور بهداشتی یادآور شد: افرادی که به مدت طولانی در تماس نزدیک با بیماران مبتلا به سل واگیردار هستند، بیشترین میزان خطر ابتلاء به سل را دارند و تماس نزدیک بیمار معمولا با اعضای خانواده، هم اطاقی، دوستان و همکاران رخ می دهد.
وی با اشاره به اینکه افراد مبتلا، به دلیل تماس با میکروسکوب سل، در معرض خطر ابتلاء به عفونت سل هستند، اظهار کرد: مکان های پرازدحام، کوچک، سربسته، کم نور، بدون تهویه مناسب و مرطوب بهترین شرایط را برای تسهیل انتقال عفونت ایجاد می کنند.
بیات با بیان اینکه تابش مستقیم آفتاب در عرض 5 دقیقه میکروب سل که «باسیل سل» نام دارد را از بین می برد، اظهار کرد: گسترش و سرایت این بیماری بیشتر در خانه ها یا کلبههای تاریک اتفاق می افتد به همین دلیل است که در کشورهای گرمسیر و آفتابی از تماس مستقیم اشعه آفتاب برای از بین بردن میکروب سل استفاده می کنند.
وی افزود: اگرچه همه افراد استعداد ابتلا به سل را دارند اما کودکان کم سن، افراد سالمند، افراد مبتلا به بیماری دیابت (مرض قند)، مبتلایان به سوء تغذیه، سرطان ها، نارسایی مزمن کلیه و ایدز و همچنین افرادی که داروهای ضعیف کننده سیستم دفاعی بدن نظیر کورتون و دارهای ضدسرطان استفاده می کنند بیش از سایرین در معرض خطر ابتلا به بیماری سل هستند.
به گفته کارشناس مبارزه با بیماری های سل معاونت امور بهداشتی، آلودگی همزمان به ویروس ایدز خطر ابتلا به بیماری سل را بطور معنا داری افزایش می دهد.
پزشک هماهنگ کننده سل معاونت امور بهداشتی در ادامه، شایع ترین علامت ابتلا به بیمار سل ریوی را سرفه پایدار به مدت دو هفته یا بیشتر عنوان کرد و گفت: این سرفه معمولا همراه خلط و گاهی خلط خونی همراه است و علائمی از جمله تنگی نفس و درد قفسه سینه نیز در مبتلایان وجود دارد.
وی همچنین علایم عمومی و مشترک در بیماری سل را؛ تب، کاهش اشتها، کاهش وزن، بی حالی، تعریق شبانه، خستگی زودرس و ضعف عمومی عنوان کرد.
بیات در ادامه گفت: تنها بیمار مبتلا به سل ریوی خلط مثبت می توانند میکروب را در هوا پخش کرده و بیماری را به اطرافیان منتقل کنند لذا در اکثر موارد سل ریوی خلط منفی و انواع سل خارج ریوی مسری نبوده و به دیگران منتقل نمی شوند.
وی با اشاره به نحوه تشخیص بیماری سل ریوی گفت: بیش از دو هفته سرفه، خلط خونی و در نهایت سه نوبت آزمایش خلط از راه های تشخیص این بیماری است.
بیات با اشاره به اینکه خوشبختانه امروزه با داروهای موجود بیماران سلی بهبودی کامل پیدا می کنند، افزود: اکثر داروهای ضد سل خوراکی بوده و نیازی به بستری شدن در بیمارستان ندارد.
وی گفت: طول مدت درمان حداقل 6 ماه و مصرف منظم و کامل دارو شرط اصلی موفقیت درمان سل است.
پزشک هماهنگ کننده سل معاونت امور بهداشتی با تاکید بر اینکه بیماران مبتلا به سل باید داروهای روزانه خود را با نظارت مستقیم کارمندان حوزه بهداشتی و یا فرد آموزش دیده مصرف کنند، توضیح داد: مبتلایان باید توجه داشته باشند که هرگزاقدام به قطع خود سرانه دارو نکنند چرا که با اینکار زمینه مقاومت میکروب سل را نسبت به دارو فراهم می کنند و اگر چنانچه داروهای ضدسل به صورت منظم استفاده نشود، فرد مبتلا، به بیماری سل مقاوم خواهد شد که این بیماری کشنده و درمان آن بسیار سخت و پر هزینه است.
بیات در پایان با اشاره به اینکه تمامی خدمات مبارزه با سل اعم از تشخیص، آزمایش خلط، رادیوگرافی، ویزیت پزشک، دارو، پیگیری و کنترل اطرافیان بیمار در سراسر کشور از طریق واحدهای بهداشتی به طور رایگان ارائـــــه می شود، گفت: مراکز مبارزه با سل در محدوده تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی آماده ارائه خدمات و پاسخگویی به سئوالات و مشکلات در رابطه به بیماری سل هستند.
ایران پیشرفت های خوبی در حوزه بهداشت و درمان داشته است - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان
- ایران پیشرفت های خوبی در حوزه بهداشت و درمان داشته است - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان
به گزارش خبرگزاری مهر، اکرم علی التوم، در دیدار با سعید نمکی وزیر بهداشت ایران در حاشیه شصت و ششمین اجلاس وزرای بهداشت منطقه مدیترانه شرقی با اشاره به اینکه در 30 سال گذشته تعداد زیادی از مردم سودان به خاطر جنگ و همچنین بیماری ها جان خود را از دست داده اند، افزود: خوشحالم که وزیر بهداشت ایران آشنایی خوبی با وضعیت سودان دارد و اینکه چه مشکلاتی بر سر مردم سودان از بابت جنگ و بیماری ها آمده است.
وی با اشاره به اینکه هر روز که به وزارت بهداشت می روم پیگیر وضعیت کسانی هستم که فرزندان خود را در کودتای 1989 در سودان از دست داده اند، اظهار کرد: متاسفانه هنوز تعداد کسانی که در این سال ها جان خود را در سودان از دست داده اند، مشخص نیست.
وی با بیان اینکه رفتار دولت انتقالی فعلی سودان به گروه های مختلف در این کشور مسالمت آمیز بوده و تلاش کرده تا ثبات به کشور بازگردد، اظهار کرد: انتظار داریم در آینده تعداد دقیق کسانی که جان خود را در سودان بر اثر جنگ و بیماری از دست داده اند، مشخص شود.
وزیر بهداشت سودان گفت: انقلاب مردم سودان برای حق زندگی بهتر، حق بهداشت و زندگی شرافتمندانه بود. بعد از انقلاب نیز پتانسیل های زیادی در سودان ظهور پیدا کرده و درخواست ملت نیز این است که این پتانسیل ها را در سودان شکوفا کنیم.
علی التوم گفت: برای ساختن دوباره سودان قصد داریم از تجربیات سودانی هایی که خارج از کشور بسر می برند و حتی عضو سازمان های معتبری مانند WHO هستند، استفاده کنیم تا پایه های بخش بهداشت و درمان را در سودان مستحکم کنیم. ایران نیز در حوزه بهداشت و درمان در منطقه پیشرفت های چشمگیری داشته است.
.: Weblog Themes By Pichak :.