نقاط قوت سیستم بهداشتی ایران/نقش بهورز در روستاها - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان


 

  • نقاط قوت سیستم بهداشتی ایران/نقش بهورز در روستاها - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان

    به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر «تدروس آدهانوم گبریسوس» در حاشیه بازدید از مرکز جامع خدمات سلامت شهید کاظمیان، اظهار داشت: ابتدا خیلی خوشحالم که از این مرکز بازدید کردم و این خواسته خود من بود که از یکی از مراکز مراقبت های اولیه بهداشتی در ایران بازدید کنم چون از قبل می دانستم که سیستم مراقبت های اولیه خوبی در ایران مستقر است و بنده نیز این انتظار را داشتم و آن را هم به خوبی مشاهده کردم .

    وی تصریح کرد: در این بازدید نکات زیادی از سیستم بهداشتی ایران با سئوالاتی که پرسیدم و پاسخ دادند، یاد گرفتم. این مرکز 30 هزار نفر جمعیت تحت پوشش دارد و بسته های خدمتی زیادی به آنها ارائه می شود که به ویژه از پیگیری گیرندگان خدمت در مناطق تحت پوشش این مرکز، تحت تاثیر قرار گرفتم.

    دبیر کل سازمان جهانی بهداشت با اشاره به سطح بالای دانش نیروهای بهداشتی شاغل در این مرکز بهداشتی، خاطرنشان کرد: در این مرکز در بلوک های مختلف، به جمعیت تحت پوشش اعم از مبتلایان به فشارخون، خدمات مراقبتی ارائه می شود و به خوبی مشخص است که چند نفر باید خدمت بگیرند.

    تدروس با بیان اینکه دانستن جزئیات تحلیل وضعیت جمعیت تحت پوشش بسیار مهم است، اضافه کرد: ارتقای مراقبت های بهداشتی اولیه در پوشش همگانی سلامت بسیار مهم است و تمرکز ما در سازمان جهانی بهداشت بر روی مراقبت های اولیه بهداشتی است که برای دستیابی به پوشش همگانی سلامت، پایه اصلی و اساسی است.

    وی اظهار داشت: در ایران ساختار بسیار مناسب و قوی برای ارائه خدمات مراقبت های اولیه بهداشتی وجود دارد و این سیستم، بنده را بسیار تحت تاثیر قرار دارد و امیدوارم کشورهای عضو دفتر مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت از تجربیات ایران به ویژه در مراقبت های اولیه بهداشتی و آنچه بنده بازدید کردم، بیشتر استفاده کنند.

    دبیرکل سازمان جهانی بهداشت در خصوص نقاط قوت سیستم بهداشتی ایران، گفت: یکی از نقاط قوتی که در بازدید از مرکز جامع خدمات سلامت دیدم این است که تمام اطلاعات خانواده ها و افراد و شرایطی که آنها زندگی می کنند، با تمام جزئیات وجود دارد که این بسیار مهم است چراکه بدون وجود اطلاعات افراد، نمی توان در مورد مشکلات و بیماری هایی مانند بیماری های قلبی عروقی، مبتلایان به فشارخون و دیابت، برنامه ریزی کرد و من این اطلاعات را در بازدید خود مشاهده کردم و به نظر من، این نقطه قوت بزرگی برای ایران است.

    تدروس افزود: نقطه قوت دیگر سیستم بهداشتی ایران، تمرکز بر روی سلامت نوزادان و کودکان است که از دوران شیردهی شروع می شود و اعتقاد دارم که اگر می خواهید سالمندان سالم در کشورها وجود داشته باشد، باید کودکان سالم داشته باشید. سلامت کودکان از شیردهی سالم شروع می شود و بنده تحت تاثیر قرار گرفتم که در این مرکز، میزان تغذیه با شیر مادر به صورت بسیار مشخصی در طول 4 سال گذشته افزایش قابل توجهی یافته و به بیش از 70 درصد رسیده است که خیلی مهم است.

    وی تاکید کرد: نقطه قوت دیگر سیستم بهداشتی ایران این است که رویکرد مناسبی به همه گروه های سنی و دوران زندگی افراد وجود دارد و به عنوان نمونه یکی از ماماها عنوان می کرد که مادران از زمان زایمان، تولد فرزند، کودکی و رشد و تکامل فرزندش مورد مراقبت و پیگیری قرار می گیرد که این مدلی بسیار مهم است.

    دبیر کل سازمان جهانی بهداشت اضافه کرد: وقتی مراقبت ها از دوران بارداری و شیردهی شروع می شود و در مراحل مختلف زندگی از جمله کودکی، نوجوانی، بزرگسالی و سالمندی پیگیری می شود، یک نقطه قوت و ارزشمند در مراقبت های اولیه بهداشتی است.

    تدروس ضمن تاکید بر لزوم توجه به چاقی افراد، گفت: باید خدمات تغذیه ای به بسته خدمات اضافه شود و برای کنترل چاقی و اضافه وزن باید اقدامات و فعالیت های بیشتری انجام شود اما مراقبت های اولیه بهداشتی می تواند راهکار و آدرس مشخصی در این حیطه ارائه کند. وقتی میزان چاقی در یک مرکز جامع خدمات سلامت 33 درصد است، آمار بالایی است و باید به کنترل چاقی به ویژه در کودکان، توجه کرد.

    وی یادآور شد: برای کنترل و مقابله با استعمال دخانیات باید فعالیت های بهداشتی انجام شود چون استعمال دخانیات و مواد مخدر، علت بسیاری از بیماری ها مانند سرطان، بیماری های قلبی و عروقی و مشکلات دیگر در افراد است و مراقبت های اولیه بهداشتی می تواند با عوامل خطر بیماری ها مقابله کند.

    دبیر کل سازمان جهانی بهداشت ضمن تمجید از مدل ارائه خدمات بهداشتی در مناطق روستایی کشور، گفت: این یک مدل بزرگ است که باید کشورها از آن درس بگیرند و مدل خدمات بهداشتی در روستاها که توسط نیروهایی که در زبان فارسی به آن «بهورز» می گویند یک نمونه عالی برای روستاها است که ایران از سال ها پیش از آن استفاده می کرده و این برای بسیاری از کشورها، ضروری است.

    تدروس اضافه کرد: تعدادی از داوطلبان سلامت را ملاقات کردم و متوجه شدم که تعداد زیادی از آنها در ایران فعالیت دارند که بسیار عالی و ارزشمند است و بر اساس اطلاعاتی که از همکارانم در این مرکز گرفتم، ایران برنامه هایی برای گسترش تعداد داوطلبان سلامت دارد که خیلی مهم است و از این طریق می توان تمام خانواده را درگیر ارایه خدمت کرد.




تشریح دستاوردهای ایران در زمینه ارتقای سلامت کودکان - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان


 

  • تشریح دستاوردهای ایران در زمینه ارتقای سلامت کودکان - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان

    به گزارش خبرگزاری مهر، سعید نمکی، در دیدار نماینده یونیسف در ایران، خاطرنشان کرد: همکاری ایران و یونیسف، همکاری بسیار ارزشمند و تاریخی است، بنده حدود 30 سال قبل معاون بهداشتی وزارت بهداشت بودم و از همان زمان نیز همکاری های ارزنده‌ای با یونیسف داشتیم.

    وی افزود: کشور ما در رسیدگی به گروه های آسیب پذیر به خصوص کودکان در مقابل بیماری های مهلک مسری قابل پیشگیری با واکسن، دستاوردهای ارزشمندی داشته است؛ همچنین در زمینه غربالگری بیماری ها در سطح ملی، درمان بیماریهای های عفونی در کودکان و ترویج تغذیه با شیر مادر نیز به موفقیت های مهمی دست پیدا کردیم.

    وزیر بهداشت تاکید کرد: همچنین، در زمینه ریشه کنی فلج اطفال علاوه بر اینکه در کشور خودمان موفق عمل کردیم، با همکاری یونیسف و سازمان های مردم نهاد به کشور افغانستان نیز کمک کردیم.

    وی ادامه داد: در زمینه کاهش سوءتغذیه چه با آموزش هایی که به مادران دادیم و چه در مورد حمایت هایی که در مورد کودکانی که با تغذیه با شیر مادر مشکل داشته و با دریافت غذای کمکی سوبسیددار این خلا را برطرف کردند، سعی کردیم سوء تغذیه را در کودکان به حداقل برسانیم.

    وزیر بهداشت بیان کرد: نمونه موفق این همکاری بین بخشی در سیلاب های اخیر در ایران بود که ما اجازه ندادیم هیچ کودکی بدون مواد غذایی و هیچ مادر بارداری بدون مراقبت های قبل از زایمان باقی بماند؛ لذا با قایق، بالگرد و تمام امکاناتی که در اختیار داشتیم، موادغذایی، شیرخشک و دارو واکسن را به کودکان و مادران باردار و شیرده رساندیم.

    نمکی در خصوص توسعه شبکه واکسیناسیون در کشور، تصریح کرد: تولید واکسن پنوموکوک و روتاویروس را در دستور کار داریم و به زودی این واکسن ها به پروتکل واکسیناسیون کشور افزوده خواهد شد، ساخت این واکسن ها در موسسه پاستور با کمک دو شرکت خارجی آغاز شده و از سال آینده مصرف همگانی آن آغاز خواهد شد.

    وزیر بهداشت گفت: امروز انتظاری که از یونیسف داریم توجه به آموزش همگانی از مدارس است و باید آموزش همگانی را در مدارس آغاز کنیم چراکه اعتقاد داریم مدرسه اولین جایگاهی است که می‌توانیم برای پیشگیری از بیماری ها روی آن حساب کنیم.

    وی در خصوص سلامت دهان و دندان در کودکان افزود: در مورد سلامت دهان و دندان در مدارس برنامه‌هایی را آغاز کردیم و طرح «مدارس عاری از پوسیدگی» را تا پایان سال به اتمام خواهیم رساند.

    قصد داریم سلامت را جامعه محور کنیم

    نمکی با اشاره به اجرای «طرح هر خانه یک پایگاه سلامت»، عنوان کرد: در طرح «هرخانه یک پایگاه سلامت» زنان و کودکان را به عنوان دو گروه آسیب پذیر تحت آموزش های گسترده قرار خواهیم داد. چراکه قصد داریم سلامت را جامعه محور کنیم.

    وزیر بهداشت بیان کرد: کمک یونیسف به ما در زمینه آموزش‌ها بسیار موثر است، مثلا در زمینه تامین هزینه های آموزش از راه دور و تهیه پوستر ها و بروشور ها و همچنین کمک های تکنیکال قطعا موثر خواهد بود.

    وی گفت: در حال حاضر تعداد زیادی کودک مهاجر در کشورمان داریم که بیشتر از کشور افغانستان هستند و بسیاری از آنها به دلیل نداشتن شناسنامه و شرایط اقامت، کارت سلامت هم ندارند، اما به تمام آنها سرویس های بهداشتی و درمانی ارائه می دهیم و دریافت گواهینامه حذف سرخک نیز با پوشش این گروه انجام شد. خواهش ما از یونیسف این است که در کمک رسانی به این گروه به ما کمک کند.

    وی اظهار کرد: ما وارد مرحله جدیدی از تحول در نظام سلامت شده‌ایم و اولویت های ما پیشگیری بر درمان و درمان سرپایی بر درمان بستری، است. در این مرحله، تخت های بستری بیشتری را در مناطق مختلف کشور اضافه نخواهیم کرد و به جای دستگاه های گران قیمت تشخیصی به دنبال توسعه زیرساخت‌های ارزان قیمت و مفید تر خواهیم بود.

    نمکی گفت: در این دوره، علاوه بر رسیدگی به بیماران و سالمندان، بیشترین تمرکز خود را بر کودکان گذاشته ایم، چراکه معتقدیم کودکان برای آینده مملکت، سرمایه محسوب می شوند، همچنین، به جای افزایش تعداد تخت ها در مناطقی که ممکن است ضریب اشغالی نداشته باشند، می‌توانیم با منابع مالی 10 تخت بستری، 400 خانه بهداشت عشایری ایجاد کنیم تا کودکان، زنان باردار و مادران شیرده در عشایر کوچ رو نیز از خدمات بهداشتی و درمانی ما بی بهره نمانند. در این طرح، افرادی را از خود عشایر انتخاب می کنیم تا به عشایر خدمات رسانی بهداشتی و درمانی کنند.

    وزیر بهداشت بیان کرد: در این دوره همچنین، به سراغ مدرسه می رویم و معتقد هستیم چنانچه بخواهیم سبک زندگی را اصلاح کرده و چاقی و آمار فشار خون را کاهش دهیم، باید به سراغ مدارس و کودکان در سنین پایین تر برویم، تا با تغییر سبک زندگی و اصلاح سبک تغذیه در دانش آموزان، بار نظام سلامت را در آینده کاهش دهیم.

    نمکی اظهار کرد: حدود 30 سال قبل که فقط 250 فرد HIV مثب در کشور داشتیم، کار گسترده ای را در زمینه غربالگری HIV آغاز کرده بودیم، در حال حاضر نیز این کار را در قالب پروژه ملی دنبال می کنیم و امیدوارم یونیسف در زمینه تکنیکال و روش های آموزش عمومی مبتنی با فرهنگ و اقلیم و اقتصاد کشورمان به ما کمک کند.

    وزیر بهداشت در پایان تصریح کرد: امیدوارم در طول مدت حضورم در وزارت بهداشت بتوانیم اقدامات ارزشمندی را در زمینه توسعه و ارتقای خدمات بهداشتی در منطقه با همکاری یونیسف انجام دهیم.




ظرفیت تولید دارو در ایران 4.5 برابر نیاز داخلی - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان


 

  • ظرفیت تولید دارو در ایران 4.5 برابر نیاز داخلی - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان

    به گزارش خبرگزاری مهر، محمدرضا شانه ساز، در حاشیه برگزاری شصت وششمین اجلاس وزرای بهداشت کشورهای مدیترانه شرقی، در خصوص همکاری‌های مشترک با کشورهای منطقه مدیترانه شرقی، افزود: به دنبال این هستیم که توانمندی‌های خود را با کشورهای منطقه به اشتراک بگذاریم و از طرفی، به دنبال منافع اقتصادی برای کشور خود نیز هستیم. کشورهایی مانند تونس و لبنان از نظر نیروی انسانی و اقتصادی توان مناسبی داشته و بودجه‌های مناسبی برای دارو اختصاص می‌دهند.

    وی ادامه داد: این همکاری‌ها دو طرفه خواهد بود، به طور مثال، کشور تونس 51 کارخانه داروسازی دارد و 70 درصد داروها را در داخل تولید می‌کند و همکاری متقابل با این کشورها برای ما می‌تواند مفید باشد.

    معاون وزیر بهداشت بیان کرد: همکاری‌های بین المللی از نظر ارزی و صادرات دارو برای ایران مناسب خواهد بود. زیرا ظرفیت تولید دارو در ایران 4 تا 4.5 برابر نیاز کشور است و در نتیجه به دنبال ایجاد بازارهای جدید هستیم تا هزینه‌های جذب نشده شرکت‌های دارویی ایران کاهش پیدا کند و در نتیجه قیمت دارو در کشور از نظر اقتصادی برای مصرف کننده‌ داخلی پایین‌تر باشد.

    شانه ساز گفت: در حال حاضر همکاری مشترک با لبنان پیشرفت خوبی دارد و برنامه زمان بندی برای همکاری با کشور تونس هم اعلام می‌شود تا همکاری‌های متقابل در حوزه دارو انجام شود.

    وی ادامه داد: علاقه‌مندی برای استفاده از دارو و تجهیزات پزشکی ایران در کشورهای منطقه مدیترانه شرقی وجود دارد و ظرفیت ایران بیشتر از تصور و انتظار آنها است و خودشان ضمن بازدید از شرکت‌های ایرانی مشاهده کردند که بالاترین استانداردها برای تولید دارو در ایران رعایت می‌شود.




کاش بازیگران هم منتقدی مثل فراستی داشتند/ دغدغه دستمزد حلال دارم - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان


 

  • کاش بازیگران هم منتقدی مثل فراستی داشتند/ دغدغه دستمزد حلال دارم - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان

    پرویز فلاحی پور در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به ویژگی‌های سریال «ترور خاموش» که این شب‌ها از شبکه یک سیما پخش می‌شود، بیان کرد: تعدادی از مخاطبانی که سریال را دیده بودند آن را دوست داشتند و برخی هم نارضایتی‌هایی از کار داشتند اما اکثرا از سریال راضی بودند.

    وی درباره مقایسه‌هایی که بینندگان بین این سریال و برخی سریال‌های خارجی مانند «بریکینگ بد» انجام می‌دادند هم اظهار کرد: به هر حال این طبیعی است که سریال‌ها با هم مقایسه شوند و این حق بیننده است. برخی از دوستانی که به‌عنوان عوامل این سریال حضور داشتند هم اذعان داشتند که سریال‌هایی که در این حوزه ساخته می‌شود به دلیل سختی و پیچیدگی کار با ضعف‌هایی هم همراه است که البته خوشبختانه سریال «ترور خاموش» از ضعف‌های کمتری برخوردار بود. 

    بازیگر نقش مسعود صبوحی در «ترور خاموش» درباره پایان نقش خود در این سریال که یکی از کاراکترهای اصلی را به خود اختصاص داده بود، گفت: یکی از نکاتی که درباره این سریال مطرح می‌شود این است که قصه‌ها پراکنده می‌شدند و طرح‌های فرعی آنقدر زیاد شد که گاهی جای طرح اصلی قصه را می‌گرفت. مسعود صبوحی یکی از کاراکترهای اصلی قصه بود و الان که مرده است قصه او تمام شده است.

    برای همه نقش‌هایم وقت می‌گذارم

    فلاحی‌پور درباره بازی خود در این سریال تلویزیونی بیان کرد: من کارم را مثل دیگر نقش‌هایی که برایشان وقت می‌گذاشتم انجام دادم، مثل «شهرزاد» و دیگر سریال‌ها انرژی صرف کردم اما باز هم ممکن است در شتاب کار ضعف‌هایی بوجود بیاید به هر حال کار ایده ال زمان و بودجه بیشتری می‌خواهد.

    این بازیگر با اشاره به بازی خود در این سریال و تلاشی که برای نقش خود انجام داده است، اظهار کرد: وقتی بازی را نقد نمی‌کنند من به عنوان هنرمند فکر می‌کنم ارزشی نداشته است. گاهی منتقدان یک حرف کلی می‌زنند ولی کمتر شده است کار بازیگران را در سریال‌ها به گونه‌ای نقد کنند که برای من بازیگر مفید باشد و بتوانم از آن استفاده کنم و باعث رشد کارم شود.

    وی اضافه کرد: خود من صددرصد از بازی خودم راضی نیستم ولی دوست دارم منتقد بگوید فلان جا این اشکال را داشتی و یا چه نقاط ضعف و قوتی داشته‌ام.  

    دوست دارم دستمزدم حلال باشد

    فلاحی‌پور که حضورش در «شب دهم» و «شهرزاد» هم مورد استقبال قرار گرفته بود، درباره اینکه چقدر کاراکترهای سریال‌ها به بازیگران این امکان را می‌دهند که حضور متفاوتی داشته باشند، اظهار کرد: شاید خیلی وقت‌ها در سریالی هم بازی کرده‌ام که خود کار دیده نشده است اما من به‌عنوان یک بازیگر سعی کرده‌ام همیشه برای این تفاوت‌ها تلاش کنم. بازی من در سریال «شهرزاد» به نسبت «ترور خاموش» خیلی تفاوت دارد و برای این تفاوت زحمت کشیده‌ام چون دوست دارم دستمزدی که می‌گیرم حلال باشد و مفت‌خوری را دوست ندارم.

    وی اضافه کرد: در موارد بسیاری پیش می‌آید که برخی از هنرمندان کلی زحمت می‌کشند ولی انگار کسی نمی‌بیند و بعد آدم دلسرد می‌شود. مثل خیلی از بزرگان که بعد از بازی‌های حرفه‌ای کلیشه شده‌اند و بعد فقط در یک اثر بازی کرده‌اند و این اهمیت ندادن باعث دلسردیشان شده است.  

    یک نفر مثل مسعود فراستی برای بازیگران

    بازیگر سریال «در جستجوی آرامش» با اشاره به اهمیت نقد در تاثیر بازیگری یادآور شد: من پیش از این هم گفته‌ام که ما یک نفر را می‌خواهیم مثل مسعود فراستی که بدون رودربایستی بازی‌ها را نقد کند هرچند خیلی از هنرمندان این نقدها را برنمی‌تابند چون نقدپذیر نیستیم در حالی که نقد، خوب است و باعث می‌شود رشد کنیم.

    بازیگر سریال «گل‌های گرمسیری» درباره اینکه خودش هم در این مسیر دلسرد شده است یا خیر، بیان کرد: من برای سریال «گل‌های گرمسیری» از طرف تلویزیون جایزه گرفتم و یا در جشنواره تئاتر فجر جایز ه دریافت کرده‌ام اما هر بار که جایزه گرفتم حدود شش یا هفت ماه خانه‌نشین شدم. در صورتی که هر هنرمندی که جایزه دریافت می‌کند کارهایش بیشتر می‌شود.

    وی در پایان تأکید کرد: البته فقط من دچار این تناقض نشده‌ام و خیلی از هنرمندان ما به این چالش گرفتار می‌شوند و شاید یکی از دلایلش این است که برخی کارگردانان فکر می‌کنند فردی که جایزه گرفته خود را دست بالا می‌گیرد. برخی از این  کارگردانان بازیگری می‌خواهند که هر چه بگویند چشم بگوید و بله قربان گو باشد.




جاماندگانی که به «تکیه» رسیدند/«روایت قریب» رادیو نمایش از اربعین - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان


 

  • جاماندگانی که به «تکیه» رسیدند/«روایت قریب» رادیو نمایش از اربعین - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان

    به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی اداره کل هنرهای نمایشی رادیو، برنامه صبحگاهی «تکیه» که درباره پیاده روی و جاماندگان اربعین حسینی است از ساعت 9 تا 10:30 روز شنبه بیست و هفتم مهرماه روی آنتن شبکه رادیویی نمایش می رود. آزاده شاهرخ مهر تهیه کننده، فاطمه آل عباس گوینده و سهیلا خدادادی نویسنده برنامه صبحگاهی «تکیه» هستند.

    همچنین رادیو نمایش عصر همین روز برنامه زنده رادیویی «روایت قریب» را روی آنتن می برد که این برنامه با نگاهی متفاوت و تصویرسازی ذهنی به پیاده روی اربعین حسینی می پردازد. «روایت قریب» به تهیه کنندگی ساجد قدوسیان، نویسندگی سارا آقامحمدی و گویندگی میثم نیکنام عصر شنبه بیست و هفتم مهرماه، ساعت 18:30 تا 20 از رادیو نمایش پخش می شود.

    برنامه تولیدی «مجلس شبیه» نیز به تهیه کنندگی، نویسندگی و پژوهش ساجد قدوسیان، گویندگی ایوب آقاخانی و با کارشناسی محمدحسین ناصر بخت، روزهای جمعه و شنبه ساعت 21 از رادیو نمایش پخش می شود که در آن به تفکیک اشخاص بازی و اجرا کنندگان تعزیه اشاره می شود و بخش هایی از تعزیه بازار شام نیز در آن پخش می شود.

    علاقه مندان می توانند نمایش ها و برنامه های رادیو نمایش را روی موج اف ام ردیف 107/5 مگاهرتز بشنوند.