آیا نوبل کمر به قتل خویش بسته است؟ - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان
- آیا نوبل کمر به قتل خویش بسته است؟ - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان
خبرگزاری مهر - گروه فرهنگ ؛ بهمنیار پورسینا
ظاهراً قرار نیست دردسر دست از سر آکادمی نوبل بردارد؛ یا حداقل این اعضای آکادمی هستند که خودشان به دنبالِ دردسر میدوند. آکادمی که سال پیش به خاطرِ اتهاماتِ آزار جنسی که در دنباله جنبش #metoo دامنگیرِ شوهرِ یکی از اعضایش شده بود، جایزهای اهدا نکرد، امسال بالاخره بعد از کش و قوسهای فراوان نام دو برنده را اعلام کرد. یکی الگا توکارچوک (یا تلفظی شبیه به آن) نویسنده، شاعر و روانشناسِ لهستانی به عنوان برنده سال 2018 است و دیگری پیتر هاندکه نویسنده، کارگردان و مترجم اطریشی به عنوان برنده سال 2019. ماجرا اما به همین جا ختم نشد و همین که نامِ هاندکه از جعبهی سیاهِ آکادمی نوبل بیرون آمد، زمزمههای نارضایتی بینِ اهالی ادبیات آغاز شد.
اما ماجرا چه بود؟ در همان اولین ساعاتی که نام هاندکه به عنوان برنده اعلام شد معدودی از افراد شروع کردند به نوشتن از این که هاندکه عقاید راست افراطی و فاشیستی دارد و به این اشاره کردند که او از کشتار صربها دفاع کرده و حتی از میلوشویچ که به عنوان جنایتکار جنگی شناخته میشود دفاع کرده و در مدح او سخنرانیها ارائه کرده است.
کار اما به همین زمزمهها هم ختم نشد و در اقدامی بیسابقه و بسیار عجیب، «انجمن پن امریکا»، که موسسهای بسیار شناخته شده در میان نویسندگان است و بسیاری از بهترینهای جهان عضو آن هستند، اطلاعیهای صادر کرد و به اهدای این جایزه به هاندکه اعتراض کرد. در این بیانیه آمده است: «ما از انتخاب نویسندهای که از صدای خود برای از بین بردنِ حقیقتِ تاریخی و کمکِ عمومی به مرتکبین نسلکشی، مانند رئیس جمهورِ سابقِ صربستان اسلوبودان میلشویچ و رهبر صربهای بوسنی رادوان کاراجیچ، استفاده کرده است شگفت زدهایم».
چیزی که این بیانیه به آن مستقیماً اشاره نمیکند البته این است که جنابِ برنده نوبل ادبیات اسلامستیز قهاری هم به حساب میآید و در سخنرانیهای بسیاری به اسلام و مسلمانان حمله کرده است. بسیاری از اهالی ادبیات و خصوصاً صربها و مسلمانان خواستارِ تغییرِ نظرِ آکادمی شدهاند و معتقدند که در جهانی که نقداً دچار این همه نفرتپراکنی و ملیگرایی افراطی است، اهدای جایزه به فردی با عقاید راست افراطی و فاشیستی میتواند هیزمی بر آتش درگیریها و نفرتها باشد. باید منتظر ماند و دید که آیا آکادمی تلاشی برای بازگرداندنِ حیثیتِ از دست رفته خود میکند یا نه. اما هر چه که باشد، به نظر میرسد با آنچه که در این سالها گذشته است، نوبل ادبیات به این زودیها نمیتواند کمر راست کند و اعتبارِ پیشینِ خود را به دست آورد.
بازنشر کتابی از علی خدایی در کانون پرورش فکری - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان
- بازنشر کتابی از علی خدایی در کانون پرورش فکری - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان
به گزارش خبرگزاری مهر، ، این کتاب از مجموعه داستانهای حیوانات برای گروه سنی پنج سال و بالاتر منتشر شده و نویسنده با استفاده از قابلیت بازی با نقاشیها و طراحی صفحهها به صورت تاشو آن را تصویرگری کرده است.
بر اساس این خبر در این اثر هنری، کودک با باز کردن هر صفحه از کتاب تصویر یک حیوان را میبیند و زمانی که هر یک از تاهای صفحه را باز کند تصویر یک حیوان دیگر نمایان میشود.
کتاب «تو لکلکی یا دارکوب؟» تاکنون جایزههای متعددی از رویداهای مختلف دریافت کرده است و به دلیل منحصر بهفرد بودن و تاثیرگذاری ایده و تصاویر، در سال 2015 از سوی شورای کتاب کودک برای حضور در فهرست دفتر بینالمللی کتاب برای نسل جوان (IBBY) نیز معرفی شد.
این کتاب در 48 صفحه رنگی تاشو با شمارگان 2هزار و 500 نسخه و قیمت 13هزار تومان تجدید چاپ شده است.
سیاست در ادای جایزه نوبل ادبیات تاثیر مهلکی دارد - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان
- سیاست در ادای جایزه نوبل ادبیات تاثیر مهلکی دارد - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان
به گزارش خبرنگار مهر، مصطفی جمشیدی نویسنده و دبیر اسبق جایزه ادبی قلم زرین با نگارش یادداشت کوتاهی به موضوع اهدا جایزه نوبل ادبیات به پیتر هاندکه واکنش و این اقدام را سیاسی قلمداد کرد.
وی در متنی که به این مناسبت در اختیار مهر گذاشته است، آورده است:
اهدای جایزه به پیتر هاندکه که ساختارشکنی در حضور برای دفن میلوسویچ دیکتاتور و همچنین دفاع از صرب ها در مقابل نسل کشی در صربستان کار عمده اش در سیاست بوده و به خاطر آن از نظر آزادیخواهان جهان در دههای گذشته مورد شماتت قرار گرفته است بار دیگر ثابت میکند سیاست در ادای جایزه نوبل تاثیر مهلکی دارد.
این شائبه وقتی قوت میگیرد که احتمال ساکت کردن و باج دادن به وی نیز از سوی گردانندگان جایزه مطرح است! زیرا در سالهای گذشته این نویسنده ادعا کرده بود جایزه نوبل باید منسوخ شود زیرا ضدادبیات است و با ساز و کار واقعی ادبیات هم خوانی ندارد اما اکنون که برگزیده شده از نوعی عرفان!! و رهاشدگی خاصی حرف میزند و شعف خود را از گرفتن جایزه کتمان نمیکند.
پیترهاندکه شاید به لحاظ توانایی فنی خیلی از گمنامان این عرصه بالاتر نباشد اما کمیته اهدای جایزه بارها ثابت کرده که اروپایی و سفید و چشم آبی!!بودن از حتمیات و ملزومات انتخاب جوایز نوبل در این سالها بوده است.آنچنانکه بسیاری از منتقدان این جایزه در این سالها آن را در انتقاد مطرح کرده اند!
بسیار جای تعجب دارد که یک نویسنده در اختیار کامل در مراسم دفن دیکتاتوری شرکت کند که نسل کشی مسلمانان را انجام داده است و به آن در مقاله ای ببالد! و در نهایت صاحب چنین جایزهای نیز شود.
وقتی حتی کمیته قلم در آمریکا نیز که بهقول خودشان هیچگاه در انتخاب نوبل اظهار نظر نمیکردهاند طی سالها از این انتخاب تعجب زده شده اند، دیگر باید بدون چشم بستگی و غفلت به ریشههای مخفی فرهنگی اینگونه سیاست زدگیها در انتخابهای جایزه نوبل دقت کرد.
سنی و شیعه در این عشق برابر هستند... - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان
- سنی و شیعه در این عشق برابر هستند... - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان
خبرگزاری مهر - سرویس فرهنگ:
مریم سقلاطونی از اوایل دهه 70 شمسی به طور جدی وارد عرصه شعر شد و هماکنون علاوه بر شاعری به نویسندگی هم اشتغال دارد. او کارشناسارشد ادبیات فارسی، پژوهشگر، عضو انجمن قلم ایران و هیأت نظارت کتاب کودک و نوجوانان است.
شعرهای آئینی و مذهبی سقلاطونی واجد روایتی لطیف است که شاید به طور ناخودآگاه از زنانگی شاعرش برخاسته باشد. او در حفظ زبان معیار و همچنین استفاده از مضامین روز در شعر آئینی چیرهدست است و هر چند از تاریخ گذشته شعر میگوید، اما شعرش برای مخاطب امروزی است.
سقلاطونی در چندین کنگره و جشنواره شعر به عنوان شاعر برگزیده انتخاب شده است، از کنگره سراسری شعر صحیفه سجادیه و شعر حج، شعر عاشوراییان، شعر رضوی و... بگیرید تا جشنواره بینالمللی خوارزمی و جایزه ادبی طاهره صفارزاده و... . کتاب «از نامها خبری نیست» که مجموعه شعر دفاع مقدس سقلاطونی است، برنده جایزه کتاب سال دانشجویی و کتاب دفاع مقدس در سال 1385 شده است.
«گزیده ادبیات معاصر»، «بادها از جنوب میآیند»، «خرچنگها برای ماهیها آواز میخوانند» مجموعه داستان دفاع مقدس، «تو را گلهای عالم دوست دارند» مجموعه نثر ادبی با موضوع امام عصر (عج)، «فردا صبح است» گردآوری اشعار پیرامون امام عصر، و... برخی از آثار منتشر شده مریم سقلاطونی است. او در آستانه اربعین حسینی(ع) و همزمان با همایش عاشقان سیدالشهدا(ع) در «مسیر کربلا» دو غزل سروده و آنها را برای انتشار به خبرگزاری مهر سپرده است. این دو غزل در ادامه آمده است:
غزل اول
پای زخمآلود من! طاقت بیاور میرسی
صبح فردا محضر ارباب بی سر میرسیصبح فردا پا به پای اشک بانوی دمشق
زخمی و رنجور پابوس برادر میرسیای دل بیتاب من آرامشت را حفظ کن
شک نکن فردا به آن غوغای محشر میرسیچشم گریانم! صبوری کن که پیش از آفتاب
روبهروی صحن گلهای معطر میرسیچشم در چشم هزار آیینهی بیرق به دوش
وقت ندبه، در حرمهای مطهر میرسییک قدم مانده به مقتلخوانی سیدحکیم
زیر باران روضهی پاک و منور میرسییک قدم باقی است تا آن اجتماع قلبها
میرسی ای دیده! با شور مکرر میرسیپای تاولناک من! ممنونم از همراهیات
ظهر فردا مرقد گلهای پرپر میرسیرود رود گریه و لبیک و بیرقهای سرخ
یک ستون مانده، به آن دریای احمر میرسیکربلا، وقت اذان ظهر، روز اربعین
لحظهی ذکر مصیبتهای خواهر میرسیعطر یاس دلنشینی میوزد در بادها
پای من روزی به خاک پاک مادر میرسیصبح نزدیک است، آری، صبح موعود عزیز
مطمئن هستم به آن روز مقدر میرسی***
غزل دوم
ابرها زائر آن خاک معطر هستند
روضهخوانانِ بدنهای مطهر هستندبادهایی که سراسیمه میآیند حرم
جزیی از لشکریان تن بی سر هستندرودهایی که به عشق تو میآیند عراق
قطرهی کوچکی از این همه لشکر هستندنخلها، زلف پریشانشده و آشفته
کوهها از غم و اندوه تو مضطر هستندمحشری کرده به پا، داغ غمت راه به راه
فرش تا عرش در این پهنهی محشر هستندپیش چشم تو تفاوت نکند هیچ کسی
سنی و شیعه در این عشق برابر هستندشیعه و صائبی و ارمنی و ایزدیان
همه در سایهی مهر تو برادر هستندسفرهای پهن شده از نمک و نان شما
همه مهمان سر سفرهی مادر هستنداربعین تو به صف کرده همه دلها را
عالمی عاشق این راه معطر هستند«مریم سقلاطونی»
انتشار سهگانه زندگی پیامبر(ص) و تاریخ صدر اسلام برای نوجوانان - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان
- انتشار سهگانه زندگی پیامبر(ص) و تاریخ صدر اسلام برای نوجوانان - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان
به گزارش خبرگزاری مهر، مصطفی خرامان نویسنده ادبیات کودک و نوجوان درباره جدیدترین فعالیتهای خود در زمینه نگارش کتاب گفت: سه کتاب داستان با عنوان «پسری از کلب»، «ابوذر غفاری» و «سلمان فارسی» را برای گروه سنی نوجوان مدنظر دارم که قرار است در قالب مجموعه «رمان نوجوان امروز» از سوی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان منتشر شود.
وی ادامه داد: نگارش کتاب داستان «پسری از کلب» به پایان رسیده و تحویل کانون داده شده و کتاب «ابوذر غفاری» نیز تا آخر مهر تحویل داده میشود. کتاب سوم نیز که «سلمان فارسی» است در بهمن سال 1398 تحویل داده خواهد شد.
خرامان با اشاره به اینکه باید این سه کتاب با هم منتشر شوند، توضیح داد: این کتابها به ترتیب داستان پیامبر(ص) تا بعثت، داستان پیامبر(ص) تا هجرت و داستان پیامبر و نبردهای مسلمانان را روایت میکنند. در واقع این سه کتاب به موضوع صدر اسلام میپردازند.
این نویسنده ادبیات کودک و نوجوان تأکید کرد: هر سه کتاب مدنظر داستان هستند و به تاریخنگاری نپرداختهاند زیرا داستان زندگی پیامبر(ص) بسیار جذاب است و سعی کردهام در این سه کتاب اطلاعات داستانی جذابی را به نوجوانان ارائه دهم تا بهتر فضای آن روزها و جزییات زندگی پیامبر را بشناسند.
وی در زمینه نگارش کتابهای داستانی درباره اسلام و شخصیتهای مذهبی و دینی برای نوجوانان تصریح کرد: ما تا به حال بیشتر درباره شخصیتهای برجسته مذهبی و ائمه و معصومین، تاریخنگاری کردهایم و یا زندگینامه نوشتهایم. این در حالی است که داستاننویسی در این خصوص بسیار تأثیرگذار است.
خرامان در پایان سخنان خود یادآور شد: کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در مجموعه «رمان نوجوان امروز» پیشتاز بود و خیلی چیزها را تغییر داد و در این زمینه هم میتواند تأثیرگذار باشد. کانون میتواند زمینهساز این تفاوت و ارائه کارهایی جدید باشد.
.: Weblog Themes By Pichak :.