210 مستند متقاضی دهمین دوره «جایزه شهید آوینی» - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان
- 210 مستند متقاضی دهمین دوره «جایزه شهید آوینی» - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی جشنواره بینالمللی «سینماحقیقت»، با پایان مهلت ارائه فیلم به دبیرخانه سیزدهمین جشنواره بینالمللی «سینماحقیقت»، کارگردانان 210 فیلم همزمان با بخش مسابقه ملی این رویداد، متقاضی شرکت در دهمین دوره جایزه شهید آوینی نیز شدهاند که به عنوان بخش ویژه «سینماحقیقت»، آذرماه 98 در پردیس سینمایی چارسو برگزار میشود.
جایزه شهید آوینی ویژه نمایش و تقدیر از فیلمهای مستند منتخب حوزه انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و مقاومت در منطقه است که برای ششمین سال متوالی به عنوان بخش ویژه جشنواره بینالمللی «سینماحقیقت» برگزار خواهد شد.
امسال از جمع 687 فیلم مستندی که در دبیرخانه جشنواره «سینماحقیقت» ثبت شده، 210 فیلم متقاضی حضور در بخش جایزه شهید آوینی هم شدهاند؛ به این معنا، بیش از 30% فیلمهایی که از ابتدای سال 97 تولید شده و برای اولین بار به دفتر «سینماحقیقت» ارائه شده، با موضوع انقلاب، دفاع مقدس و مقاومت در منطقه است.
«جایزه شهید آوینی» جشنواره «سینماحقیقت» از هیات انتخاب و داوری مجزایی برخوردار است و جایزه برگزیدگان این بخش هم تندیس طلایی، نقرهای و برنزی، دیپلم افتخار و مبلغ 150، 120 و 100 میلیون ریال برای کارگردانان سه فیلم اول، دوم و سوم منتخب هیات داوران است.
سال گذشته سه تندیس طلایی، نقرهای و برنزی شهید آوینی به ترتیب به وحید چاووش کارگردان فیلم «خاطرات خبرنگار جنگ»، محمدرضا وطندوست کارگردان و تهیهکننده مستند «لِسِک» و ماهان خمامیپور کارگردان «شبیهسازی آقای زرد» تعلق گرفت. جایزه ویژه هیات داوران هم به پاس حماسه تعهد و تخصص، به وحید حمیدی شخصیت فیلم «مردان زندگی» ساخته یحیی رضایی اهدا شد.
مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی، سیزدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مستند ایران «سینماحقیقت» را طی روزهای 18 تا 25 آذرماه 1398 به دبیری محمد حمیدیمقدم در شهر تهران برگزار خواهد کرد.
طراحی «لباس واحد» برای بازیگران صحت ندارد/ تدوین شیوهنامه صیانت - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان
- طراحی «لباس واحد» برای بازیگران صحت ندارد/ تدوین شیوهنامه صیانت - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان
به گزارش خبرگزاری مهر، روابط عمومی سازمان سینمایی در پی اظهارات مدیر روابط عمومی سازمان در خصوص شیوهنامه صیانت اعلام کرد: تهیه این شیوه نامه روز گذشته از سوی کارگروهی با حضور نمایندگان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، صداوسیما، وزارت ورزش و جوانان، قوه قضاییه و سایر نهادهای ذیربط پیشنهاد شده است.
روابط عمومی سازمان سینمایی اعلام کرد: طی روزهای آینده با مشورت و دعوت از همه سازمانها و اصناف مرتبط از قبیل خانه سینما، خانه تئاتر، خانه موسیقی، وزارت ورزش، صداوسیما و سایر حوزههای فرهنگی، هنری، ورزشی پیش نویس این شیوه نامه تهیه خواهد شد.
لازم به توضیح است بعضی اظهاراتی که متعاقب پخش برنامه تلویزیونی «سلام صبح بخیر» امروز نظیر لباس واحد، یونیفورم و... صورت گرفته است، صحت ندارد.
حقیقت مولوی در مثنوی است، نه در سماع - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان
- حقیقت مولوی در مثنوی است، نه در سماع - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان
به گزارش خبرنگار مهر، مراسم بزرگداشت مولانا صبح روز دوشنبه 15 مهر در بنیاد ایران شناسی با حضور آیت الله سیدمحمد خامنهای رئیس بنیاد ایران شناسی و غلامعلی حداد عادل رئیس فرهنگستان ادب و شعر فارسی برگزار شد.
در این مراسم آیت الله خامنهای رئیس بنیاد ایرانشناسی در سخنانی با اشاره به اینکه مفاخر کشور سرمایه بزرگ آن به شمار میرود و نباید به سادگی در داخل کشور و در سطح جهان از دست برود عنوان کرد: در روزگار کنونی عدهای قصد دارند بزرگان ما را به سرقت ببرند و متأسفانه ما تنها ناظر آنها هستیم. امروز شاهدیم که ملتهایی که پیشینههای ایران، رشد و عظمت فکری ایران را هرگز نداشتهاند قصد دارند شخصیتهای ایرانی را به نام خود معرفی کنند و برای همین ابن سینا و فارابی را ترک مینامند و مولوی را رومی. در حالی که باید مولوی را خراسانی بنامیم نه اینکه به علت چند سال اقامت این شاعر در سرزمین رم شرقی او را رومی بخوانیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود مولوی، عطار، سنایی را پیامبران متخصص در آشنایی و تألیف معارفالهی معرفی کرد و ادامه داد: بسیاری از معارف بهدلیل رمزآمیز بودنشان قابلیت بیانشان برای عامه مردم را ندارد در نتیجه افرادی که بتوانند این معارف را به زبان شعر و ادبیات در بیاورند اهمیت بسیاری دارند و البته بسیار نیستند. مولوی یکی از افرادی است که با ابزار شعر توانست از عهده این مهم برآید و امروز نیز کتابش اولین کتاب به لحاظ وسعت نشر در دنیاست.
رئیس بنیاد ایرانشناسی در ادامه با اشاره به جغرافیای زیستی مولوی گفت: بلخ در دوران گذشته یکی از شهرهای ایران بود و حتی از زمان ساسانیان منطقهای به نام صوفیه وجود داشت که در قلمروی ایران بود. کتاب مثنوی مولانا هم تماما به زبان فارسی است.
آیتالله خامنهای در ادامه با بیان اینکه نباید برای معرفی شاعری چون مولوی بساط رقص فراهم کرد، عنوان کرد: حقیقت مولوی در مثنوی است نه در سماع. متأسفانه چند سال قبل در یکی از دولتها هم برای مولوی بزرگداشتی برگزار کردند و در آن مراسم چند سخنران، حرفهای بیربطی زدند. فردی هم به نیزنی مشغول شد و رئیسجمهور وقت آن فرد را در آغوش گرفت. من وقتی آن مجلس را دیدم متوجه شدم در حال تلف کردن وقتم هستم. نام دقیق مولوی محمدبن محمدبن حسین است. تنها شیعیان هستند که نام حسین را برمیگزینند. پس میبینیم که اصلاً نیاز به اثبات کردن ایرانی بودن او به شیوه ایرانی نیست با این همه باید بدانیم که مولوی دو شخصیت دارد. یکی شخصیتی ایرانی و دیگری شخصیتی که به لحاظ معرفتی متعلق به هیچ جامعهای نیست و به همه بشر تعلق دارد. به باور من هیچگاه نباید مولوی را در قفس کوچک مرزهای جغرافیایی حبس کرد.
در بخش دیگری از این مراسم نیز غلامعلی حدادعادل رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی در سخنانی مولانا را سرچشمه یک رود خروشان معرفی کرد که 800 سال است در جهان و در عالم فارسی زبانان جریان دارد و افزود: از زمانی که مثنوی سروده شده تا امروز در سراسر جهان و به در جوامع خصوص فارسیزبان این کتاب را به قول سعدی همچون ورق زر میبرند. مثنوی خوانی نیز همواره یک سنت اجتماعی، ادبی و دینی در این جوامع بوده و میتوان گفت که در هر جایی که زبان فارسی حضور و بروز داشته محفلهای مثنویخوانی هم برگزار شده است.
حداد عادل افزود: امروز میبینم که در سراسر جهان اسلام هم بر مثنوی شرح نوشته شده که البته بیشترین آنها در شبه قاره هند است. در ایران نیز بزرگانی چون حاج ملاهادی سبزواری شرحی بر مثنوی نوشته است و طبق آمار موجود؛ چندین سال در میان انواع کتابهای شعری که در آمریکا منتشر شده است ترجمه اشعار مولانا جزو پرفروشترین کتابها بوده است.
رئیس بنیاد سعدی ادامه داد: برای درک عالم مولانا کافی است نگاهی به دنیای غرب بیاندازیم. دنیایی که بر جهان تسلط پیدا کرده و در برابر همه حرکتهایی که قصد دارند از زیر سلطه رها شود به شدت خشونت از خود نشان میدهد. اگر نگاهی بیطرفانه به غرب داشته باشیم میبینیم که همت دنیای غرب چیست. به نظرم رسانههای غربی بهترین نمونه از دنیای غرب هستند. شما به تلویزیون و ماهوارههای آنها نگاه کنید. آماری درباره محتوای برنامههایشان بگیرید درمییابید عنصری جز خور و خواب و خشم و شهوت در آنها حضو ندارد تا جایی که پربینندهترین اخبار در گوگل در میان 5 خبر صدر، سیاسی و پس از آن مربوط به خوانندهها و رقاصهها است. امروز انسان شرم میکند که خبر برتر دنیا چنین اخباری است. حرفم من این است که دنیای مولانا در واقع عالم مولانا نقطه مقابل آن چیزی است که ما در تمدن غرب میبینم. در زندگی غربی ما با جهانی فاقد معنا روبرو هستیم اما مولانا تمام حرفش این است که انسان معنایی بزرگ دارد و جهان پیرامونش نیز معنادار است. مولانا در همه 26 هزار و 500 بیت مثنوی و داستانهایش به دنبال آن بوده تا نگاه ما را به سمت بالا معطوف کند و تمام مثنوی نیز به همین خاطر یک انگشت اشاره به سمت آسمان دارد تا به ما یادآوری کند دنیا خور و خواب و خشم و شهوت صرف نیست.
وی همچنین گفت: حرف و عالم مولانا این است ما یک مبدا و مقصد داریم و مسافر راهی هستیم حرکت ما به سوی عالم بالا با سازوکار عشق است به همین خاطر بسیاری مثنوی را عشقنامه نامیدهاند. سازوکار عشق ایستاده بر بر تعالی انسان است و موتور حرکتش نیز در دل ماست. این دل است که ما را در مسیر عشق حرکت میدهد. تمام حرف مولانا این است که در این دنیا باش، زندگی کن اما فراموش مکن از کجا آمدهای و به کجا خواهی رفت.
«شهربازی» تنها نماینده سینمای ایران در جشنواره کورک ایرلند - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان
- «شهربازی» تنها نماینده سینمای ایران در جشنواره کورک ایرلند - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان
به گزارش خبرگزاری مهر، فیلم کوتاه «شهربازی» به کارگردانی کاوه مظاهری به عنوان تنها نماینده سینمای ایران در بخش مسابقه شصت و چهارمین جشنواره قدیمی کورک کشور ایرلند شرکت میکند. برندگان سه جایزه بهترین فیلم کوتاه ایرلندی، بهترین فیلم کوتاه مسابقه بینالملل و برنده جایزه بزرگ جشنواره در بخش کوتاه برای رقابت در جوایز اسکار 2021 معرفی خواهند شد.
لازم به ذکر است که اولین نمایشهای جهانی «شهربازی» در جشنواره لندن و تیرانا بوده است.
داستان «شهربازی» درباره خانوادهای است که برای فرار از موقعیت بد اقتصادی، با جانشان بازی می¬کنند تا پول بیشتری به دست بیاورند.
سونیا سنجری، سروش سعیدی و آرتین ربیعی بازیگران اصلی فیلم هستند. از دیگر عواملی که با مظاهری در ساخت این فیلم همکاری داشتهاند میتوان به سپینود ناجیان همکار فیلمنامه نویس، بهروز بادروج مدیر فیلمبرداری، پویان شعله ور تدوین، رها دادخواه طراح صحنه و لباس، کیتو سیکوئرا آهنگساز، حسنا خان محمدی گریم، هادی معنوی پور صدابردار، حسین قورچیان صداگذار مهدی برجیان مجری طرح و مدیر تولید، بهنام راهنمایی دستیار اول کاگردان، مینا همدانی برنامه ریز، محمد معصومی عکاس اشاره کرد. تهیه کنندگی آن مشترکا بر عهده کاوه مظاهری، سروش سعیدی و پویان صدقی بوده است.
این فیلم محصول مشترک ایران و کانادا و شرکت دارواش فیلم و تری براز فیلم بوده است.
دیدار کودکان با پدیدآورندگان آثار کودک و نوجوان در باغ کتاب - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان
- دیدار کودکان با پدیدآورندگان آثار کودک و نوجوان در باغ کتاب - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان
به گزارش خبرگزاری مهر، 18 مهرماه، در هفته ملی کودک روز «کودک، کتاب و فرهنگ مطالعه» نام گرفته است و به همین مناسبت قرار است ویژهبرنامه دیدار کودکان و نوجوانان و جمعی از اعضای مراکز فرهنگی هنری کانون با نویسندگان، شاعران، مترجمان و تصویرگرانِ ناشران پرمخاطب کتاب کودک و نوجوان در باغ کتاب تهران و در همین روز برگزار شود.
در این نشست نویسندگان و تصویرگران کتابهای کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان همچون مصطفی رحماندوست، فرهاد حسنزاده، عباس جهانگیریان، طاهره ایبد، بیوک ملکی، مریم اسلامی، شهرام شفیعی و محدثه گودرزنیا حضور دارند.
مژگان شیخی، مازیار موسوی، فرهاد جمشیدی و محسن محمدمیرزایی از جمله نویسندگان، مترجمان و تصویرگرانی هستند که از سوی انتشارات قدیانی برای این ویژهبرنامه دعوت شدند.
همچنین غلامرضا امامی، محبوبه خدایی و هما میرزایی نویسندگان و مترجمانی هستند.
در عین حال جشن امضای کتابی از امیرحسین دانشور کیان مترجم از نشر پرتقال و کتاب «تکس» با ترجمه نلی محجوب از انتشارات پیدایش نیز در این روز برگزار میشود.
معرفی کتاب، نقد کتاب، جشن امضا و رونمایی از کتابهای تازه منتشر شده کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، انتشارات قدیانی، هوپا و پیدایش بخش دیگری از برنامههای تدارک دیده شده در روز «کودک، کتاب و فرهنگ مطالعه» است که برپا خواهد شد.
این ویژهبرنامه از ساعت 15 تا 20 روز 18 مهر 1398 در باغ کتاب تهران واقع در بزرگراه شهید حقانی با حضور مسئولان کانون برگزار خواهد شد.
نمایشهای محیطی «زندگی در اعماق اقیانوس»، «قیچی که دنبال کار میگشت»، «هفت خوان» و «مبارک و قالیچه پرنده» نیز روبروی مرکز تئاتر کانون در محوطه پارک لاله، مرکز آفرینشهای فرهنگی هنری کانون، شیرخوارگاه و باغ کتاب در این روز اجرا میشوند.
همچنین در بعدازظهر این روز نیز فیلم سینمایی «اقیانوس پشت پنجره» از تازهترین تولیدات کانون پرورش فکری در سالن زندهیاد عباس کیارستمی بنیاد سینمایی فارابی در ساعت 17 روی صحنه میرود.
فیلم «مسافر» عباس کیارستمی نیز ساعت 18 همین روز در موزه سینما نمایش داده میشود.
.: Weblog Themes By Pichak :.